Menu

zaterdag 1 september 2018

Weetjes over de Vosjesklas

Beste ouder(s),

Superfijn dat uw kleuter binnenkort naar de “VOSJESklas” (3C) komt!

Voor foto’s en nieuwtjes kan je steeds terecht op de klasblog:
vosjesklas.blogspot.com

Hieronder alvast de nodige informatie om het nieuwe schooljaar goed van start te gaan:

àWe vangen elke dag aan met het ochtendonthaal waarin onder andere de kalenders worden overlopen. Het is heel belangrijk voor de kleuters om samen de ochtend/middag te starten in de kring. Mag ik daarom vragen om dit ritueel te respecteren en jullie kleuter op tijdnaar school te brengen!!

àOp bijgevoegde fotobladmogen foto’s van thuis (zowel van je kleuter als van andere familieleden/vrienden) gekleefd worden. Alle bladen worden gebundeld tot één fotoboek dat in de boekenhoek komt te staan. De kleuters krijgen de kans om een leuk verhaal te vertellen rond hun foto’s.

àUw kleuter krijgt regelmatig een knutseltas en liedjes- versjesschrift mee naar huis met zijn/haar werkjes. Daarnaast heeft elke kleuter ook een eigen postmapje. Gelieve deze tasjes, mapjes en schriftjes steeds terug mee te geven naar de klas.

àHet fluohesjewordt elke dag gedragen en dit zowel bij het binnen als bij het buiten gaan van de school. De naam van je kleuter staat aan de binnenkant vermeld.

àTijdens de voor- EN namiddag wordt een koek(zonder chocolade aan de buitenkant) of stuk fruitgegeten in de klas. Dit dient elke dag meegeven te worden naar de klas! Om misverstanden te verwijden, is het van belang dat de naam van jouw kleuter steeds wordt vermeld op de koeken en fruit.
WOENSDAG = FRUITDAG

àGraag ook een gevulde drinkfles voor watermee te geven op maandag. De kleuters kunnen steeds vrij drinken in de klas. Gedurende de week worden de flesjes in de klas bijgevuld. Op vrijdag gaat de drinkfles terug mee naar huis, zodat deze kan uitgespoeld of vervangen worden.

àGelieve geen speelgoedmee te geven naar de klas. 

àGeef je een doos papieren zakdoekenmee aan het begin van het schooljaar? Een stoffen zakdoek gaat snel verloren. Als elke kleuter 1 doos meebrengt, komen we het schooljaar door!

Heb je vragen of wil je iets meedelen? Spreek mij dan gerust aan voor of na schooltijd. U kan ook altijd een briefje aan de koek bevestigen. Op die manier ben je zeker dat ik het briefje zal vinden.

TIP: Zet op alles de naam!!!

Met vriendelijke groeten